Producenci
Nanga Acerola - wiśnia amazońska 250g. (owoc mielony)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Nanga Acerola - wiśnia amazońska 250g. (owoc mielony) klwaśno-słodki owoc z Ameryki Południowej, który obfituje w witaminę C i antyoksydanty. W tej postaci jest świetnym dodatkiem do deserów.
Acerola (Malpighia glabra) występuje naturalnie w tropikalnym i subtropikalnym rejonie Ameryki Północnej, Środkowej i Południowej. Należy do rodziny malpigiowatych. Acerola to niskie drzewko lub krzew, dorasta do wysokości 2-3 m.
Właściwości prozdrowotne:
Ze względu na bogactwo łatwo przyswajalnej witaminy C, acerola jest powszechnie stosowana jako wsparcie naturalnych mechanizmów odpornościowych organizmu podczas przeziębienia i grypy, a także zapobiegawczo w okresie jesienno-zimowym oraz w przypadku obniżonej odporności.
Acerola może być też dobrym suplementem w przypadku osłabionej kondycji naczyń krwionośnych, gdyż witamina C przyczynia się do ich prawidłowego funkcjonowania.
Witamina C wpływa również na utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia, dlatego sportowcy stosują acerolę, aby podnieść swoją wydolność fizyczną.
Acerolę warto suplementować w przypadku obniżonego nastroju i stałego narażenia na stres, jako że witamina C pozytywnie wpływa na układ nerwowy i funkcje psychologiczne.
Witamina C zapewnia zdrowie dziąseł i prawidłową strukturę zębów, kości, chrząstek oraz skóry poprzez udział w syntezie kolagenu.
Składniki:
Sproszkowana acerola 100%.
Surowiec najwyższej jakości.
Zalecany sposób użycia:
Proszek z aceroli to bardzo smaczny dodatek do koktajlu, mleka, jogurtu, twarożku, odżywki białkowej czy soku. Jest słodko-kwaśny. Nie należy poddawać go działaniu wysokiej temperatury, gdyż może to zniszczyć znaczne ilości witaminy C.
Przeciwwskazania:
Dawki wyższe niż 2 płaskie łyżeczki aceroli na dzień są niezalecane. Nadmiar witaminy C jest wydalany z organizmu, a większa ilość proszku może podrażnić przewód pokarmowy i spowodować nudności, bóle brzucha i biegunkę. Wysokie dawki aceroli mogą także zwiększyć ryzyko powstawania kamieni nerkowych.
Producent:
Nanga